Детектив Київ рекомендації

Детектив Київ рекомендації. Рекомендації щодо зменшення небезпеки стати жертвою насильницьких злочинів при сімейно-побутових конфліктах

Якщо немає ще явних ознак злочинного посягання, але конфлікт вже приймає ворожий характер, то в цих випадках краще за все не вступати в суперечки, оскільки відповідальна агресивність тільки посилить конфлікт і негативну реакцію іншої сторони.

Щоб розрядити ситуацію, зробіть вигляд, що ви згодні з доводами супротивної сторони, навіть якщо ви вважаєте їх не зовсім правильними, або переведіть розмову на іншу тему, або постарайтеся звернути все на жарт. Якщо ви хочете психологічно обеззброїти іншу сторону і знизити ймовірність ескалації насильства, то спробуйте вирішити конфлікт добротою і м’якістю. Це особливо стосується жінок. У тих випадках, коли ці заходи не допомагають, вам краще всього залишити приміщення, піти в іншу кімнату, до сусідів, родичів. По можливості зробіть це не демонстративно, спокійно, як то кажуть, не ляскаючи дверима.

Якщо конфлікт все-таки триває, то необхідно пам’ятати, що при явному нападі даної особи, що становить загрозу для вашого життя або здоров’я, ви маєте право на необхідну оборону.

У небезпечній ситуації вам слід реально оцінити свої фізичні та психічні можливості. Якщо їх явно недостатньо, то доцільніше відмовитися від активного опору, щоб не викликати більшої жорстокості з боку нападающого.

Один з найбільш простих і надійних способів убезпечити себе – швидше покинути приміщення, вибігти на сходовий майданчик, до сусідів, на вулицю. Якщо це зробити неможливо, то постарайтеся замкнутися в іншій кімнаті або приміщенні. Коли у вас такої можливості немає (вас утримують, зв’язують, замикають і т.д.), потрібно спробувати з метою звільнення вдарити злочинця в найбільш уразливі місця (коліно, очі, кістка гомілки і т. д.), чоловіка – в пах. При цьому постарайтеся привернути увагу сторонніх осіб гучними криками про допомогу.

Детектив Київ рекомендації. Рекомендації щодо зменшення небезпеки стати жертвою насильницьких злочинів з хуліганських чи корисливих мотивів

Якщо ви повертаєтеся додому пізно ввечері в громадському транспорті, намагайтеся сідати ближче до водія і не привертати зайвої уваги сторонніх осіб до наявних у вас прикрас. По можливості прикрийте їх елементами одягу або зніміть зовсім. Адже коштовності привертають увагу злочинців. Рекомендується також не носити гроші й коштовності в сумочці. Краще покласти їх у внутрішні кишені одягу

Якщо вам доведеться йти пізно увечері одному (одній), то уникайте погано освітлених місць, вулиць і дворів, пустирів і лісопосадок. Краще витратити на дорогу кілька зайвих хвилин і вибрати більш безпечний маршрут, ніж піддавати себе ризику нападу. У вечірній час необхідно зустрічати ваших близьких, особливо жінок, підлітків та осіб похилого віку на зупинці громадського транспорту або проводжати їх при від’їзді. Такі прогулянки перед сном допоможуть вам і вашим близьким уникнути можливих неприємностей.

Ніколи не соромтеся озернутися і перевірити ваші підозри, якщо відчуваєте, що хтось переслідує вас. Обережність – не слабкодухість і боягузтво. При цьому спробуйте змінити темп ходьби або напрямок. Якщо ваші побоювання виправдалися, пошукайте безпечне людне місце. Помітивши на шляху прямування одного або кількох людей, що вселяють вам побоювання, краще свідомо перейдіть на іншу сторону або навіть вулицю. Якщо в даній ситуації ви зважилися бігти, то робіть це якомога швидше і раптовіше, при цьому кличте на допомогу.

Вступайте зі злочинцем в переговори в тому випадку, коли ви бачите, що одному (одній) з ним не впоратися, поговоріть з ним про мету нападу «поторгуйтесь», намагаючись всіляко виграти час. Ця пауза зазвичай «охолоджує» нападника і сприяє зміні його поведінки. До того ж не втрачайте надії на допомогу оточуючих і на зміну обстановки на краще. Якщо злочинець напав на вас на вулиці, потрібно сильніше кричати. Але майте на увазі, що в приміщенні крик про допомогу не викликає відповідної реакції у осіб, що знаходяться там. Тому, наприклад, американські фахівці рекомендують у даних ситуаціях кричати «Пожежа». Слід врахувати, що злочинці майже завжди віддають перевагу темряві і тиші. Не слід йти їм у цьому на зустріч.

Багато нападів проходять поблизу житлових будинків, у під’їздах, на сходових майданчиках і т.п. Реагуйте на будь-який шум, чутний пізно ввечері за вашими дверима чи вікнами. Часто досить попереджувального крику, щоб запобігти небезпечному злочину, змусити злочинця відмовитися від свого злочинного задуму. Це дозволить значно знизити небезпеку вчинення багатьох правопорушень у ваших під’їздах і на сходових майданчиках, якщо будете постійно піклуватися про їх освітлення. У разі нападу дряпайтеся, кусайтеся, сміливо використовуйте прийоми самозахисту. У деяких випадках навіть ваша спроба чинити опір різко знижує бажання злочинця продовжувати свій задум. Нападаючий розраховує знайти в вас найчастіше лише пасивну жертву, тому будь-який опір з вашого боку застане злочинця зненацька і може привести його в замішання.

Якщо у вас з якихось причин не замкнені двері, а ви один – поставте біля них перешкоду, яка буде видавати гучний шум при ї відкритті. Тим самим ви будете попереджені, що хтось відкриває двері. Найбезпечніше, коли двері зачинено на запобіжну ланцюжок.

Якщо на вас наставлено вогнепальну зброю виконуйте будь-яку вимогу злочинця. Категоричність цієї вимоги заснована на початкових фактах кримінальної хроніки. Громадяни, які не беруть його всерйоз, платять за свою необачність занадто велику ціну.

Якщо ви розсудливо вирішили виконати вимоги озброєного злочинця, то при цьому не втрачайте самовладання. Намагайтеся вступити з ним у розмову, пом’якшити його агресивність. Запам’ятовуйте його зовнішність, одяг, мову і т.д.

Безпечніше не тримати поблизу і на увазі предмети, які можуть бути використані злочинцями як знаряддя для нанесення тілесних ушкоджень.

У тих випадках, коли ви знаходитесь на відпочинку і опинилися в ресторані, барі, краще не ведіть бесіди про ваш маршрут і багажі. Так ви позбудетеся можливості посягань на майно, а може бути, на ваші здоров’я або життя.

Детектив Київ рекомендації, щодо зменшення небезпеки стати жертвою згвалтування

Остерігайтеся ходити в пізній час по темних і безлюдних вулицях поруч із заростями кущів та алеями. Саме тут в цей час гвалтівники найчастіше чекають свою жертву.

Чемно відповідайте відмовою на запрошення незнайомого чоловіка відвідати розважальні заклади (наприклад, кафе, ресторани), а також незалежно від закладу (послухати музику, подивитися відеофільми і т.д.), зайти в його квартиру. Занадто дорого вам може обійтися подібна довірливість і необережність.

Якщо ви знаходитесь, наприклад, в кафе, ресторані, барі, то уникайте нерозбірливих випадкових знайомств, адже не перевелися ще «кавалери», що використовують довірливість, в злочинних цілях. Завбачливіше відмовитися від пропозиції випадкового знайомого підвезти вас до дому на автомашині, особливо в пізній час доби. Набагато безпечніше добиратися на таксі або іншим громадським транспортом. Намагайтеся, щоб рідні чи близькі завжди знали про ваше місцезнаходження, про час повернення та могли зустріти вас на зупинці громадського транспорту.

Опинившись у незнайомому місті, не користуйтеся запрошеннями сумнівних осіб переночувати у них. Краще вже залишитися ночувати в будівлі вокзалу або аеропорту.

Якщо ви помітили, що за вами слідує автомашина, перейдіть на інший бік вулиці, або змініть напрямок руху.

Детектив Київ

Не беріть участі у розпиванні спиртних напоїв у сумнівних компаніях малознайомих людей, як у них на квартирі, так і в парках, скверах, на пляжах, в під’їздах і т.д.

В окремих випадках, що безпосередньо загрожують вашої честі і гідності, доцільно поміняти тактику поведінки і постаратися вирішити ситуацію мирним шляхом. Для цього постарайтеся надати психологічний тиск на передбачуваного гвалтівника. Наприклад, скажіть йому, що чекаєте друга, який ось-ось має підійти, або що у вас менструація, венерична хвороба, навіть СНІД. Пам’ятайте, що будь-яка відстрочка в часі може охолодити запал гвалтівника, або призвести до зміни обстановки – появі сторонніх громадян, працівників міліції, знайомих, ваших близьких. Це може послужити причиною відмови гвалтівника від злочинного задуму. Однак у всіх випадках проявляйте пильність і будьте завжди готові до самооборони.

Якщо зусилля, що вживаються вами, позитивних результатів не дають, то тоді необхідно переходити до активних форм захисту. Здійснюючи ваше право на необхідну оборону, можна скористатися будь-яким предметом, який знаходиться при вас (парасолька, зв’язка ключів, ручка, олівець, гострі підбори і т.д.), а також тими, що поряд (палиця, камінь і т.д.). При відображенні нападу злочинця намагайтеся вашими діями створити якомога більше галасу, голосніше кричите: «Рятуйте!», «Пожежа». При цьому не соромлячись, стукайте в двері до сусідів, мешканців ближніх будинків.

Поліцейські служби західних країн радять для таких випадків придбати в будь-якому магазині спортивних товарів звичайний свисток і мати його при собі, щоб скористатися ним при небезпеці.

 

Залишити коментар